Lider du af søvnbulimi? Så meget skal du sove for at undgå at blive tyk eller syg…

Sov Lider du af søvnbulimi? Så meget skal du sove for at undgå at blive tyk eller syg…

Lider du af søvnbulimi? Så meget skal du sove for at undgå at blive tyk eller syg. Chris MacDonald fortæller i følgende artikel, som jeg synes var værd at dele, hvor meget søvn man skal have samt hvad der sker ved for lidt søvn. Jeg har det selv med at sove for lidt fordi jeg er så fokuseret på alle de ting man kan nå i stedet for at sove. Livet er for kort til at sove hele tiden, tænker jeg ofte men Ja, det har sine konsekvenser! Desværre.
Får du også for lidt søvn?
Du kan her læse nogle af de konsekvenserne af at sove for lidt!
Uddrag fra b.dk:
Vi lever i enorm søvngæld. Alene behovet for vækkeure antyder, at vi tvinger os ud af søvnen. Og behovet for koffein peger på, at vi ikke kan vågne. Hvor mange andre dyr har brug for konstant kemisk manipulation for at holde sig selv vågne?
 

Nogle eksperter kalder det for »søvnbulimi«. Vi sulter os selv hele ugen, oversover i weekenden. Og kaster det hele op igen uge efter. Vi tænker: »Hvis jeg bliver oppe et par timer mere, bliver jeg måske lidt træt i morgen, men tænk på, hvor meget mere, jeg får nået.« Vi tager dybt fejl.

For søvn er ikke bare otte timers pause, hvor kroppen og hjernen holder fri. Langtfra.

Søvnforskeren Eve van Cauter har undersøgt, hvad der sker, når vi sover for lidt. I seks dage fik en række forsøgsdeltagere kun lov at sove fire timer daglig. Derefter gav Cauter dem en vaccine mod influenza og målte, hvor mange antistoffer, deres immunforsvar udviklede.
Efter kun seks dage med dårlig søvn var deres immunforsvar svækket enormt.
 
Forsøgspersonernes appetithormoner røg også ud af balance. Og dagen efter den dårlige søvn spiste de mellem 30 og 40 procent flere kalorier i form af sukker, salt og fedt. Mangel på søvn giver os cravings efter junkfood.
 
“Det er farligt at sove for lidt. Stor europæisk undersøgelse viser, at der er en overdødelighed blandt mennesker med en nattesøvn på under seks timer. For lidt søvn kan medføre nedsat immunforsvar og reaktionsevne samt åreforkalkning. For meget søvn er heller ikke sundt.
Man har døgnet rundt 100 tv-kanaler at vælge imellem, man er på mailen og har mobiltelefonen tændt, og mange er løbende i kontakt med deres arbejde. Tidligere var arbejde og fritid adskilt, men nu griber arbejdet ind i fritiden, og det gør, at mange har svært ved at stoppe op, og når de så går i seng, har de svært ved at koble af,« siger Jan Ovesen.”

Comments

comments

Udgivet af

Mark Barner

Graphic og Web Designer. Mac & PC ekspert

Smid en kommentar her eller del din erfaring :-)

Discover more from Barner.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading