Indstil iPhone-telefonsvarer, internet m.v. for 3. parts teleoperatører

MediamacComon.dk skriver:

Apples iPhone bliver forudprogrammeret til Telia support i Danmark. Men det er muligt at ændre opsætningen til at matche en hvilken som helst udbyder af mobiltelefoni.

I Ekstra Bladet og andre medier har man kunnet læse om hvordan det er nærmest umuligt at få telefonsvarer eller internet til at fungere med andre danske tele-udbydere. Det passer heldigvis ikke. Vi viser dig hvordan du gør

Første trin – få telefonen låst op
Første skridt er at få låst telefonen op så den ikke er bundet til Telia. Dette kan gøres ved at ringe til Telia. Ringer du efter bindingsperiodens udløb er det gratis at få den låst op – ellers koster det 500 kr (trækkes på næste regning). Derefter låses telefonen kort tid efter op når den synkroniserer med iTunes. Det fungerer let og smertefrit.

Du kan også vælge at jailbreake din iPhone (se evt. vores test af QuickPWN) med yellowsn0w hacket eller en simkort-adapter. Det er op til dig og på eget ansvar.

Andet trin – få dit nye SIM kort op at køre
Når du har låst telefonen op og sætter dit nye SIM kort i, bør telefonen selv finde din nye teleudbyders netværk – alternativt kan du selv vælge dette i “Indstillinger -> Operatør”. Har du tidligere anvendt SIM kortet med en adgangs-kode i en anden telefon, risikerer du at din iPhone nu efterlyser adgangskode. Dette kan du enten slå fra på din gamle telefon (fjern adgangskoden), eller ved at åbne “Indstilliger” fra iPhone’s hovedskærm og så vælge “Telefon -> PIN-kode til SIM”.

Bemærk at SIM PIN-koden ikke er den samme som den der spørges om ved tastatur-lås, såfremt du har slået kode til her…samt at du vil blive spurgt om begge koder når telefonen startes op, såfremt de begge er slået til.

Du finder iøvrigt også evt. “programmer” fra din Teleudbyder samme sted – dvs. under “Indstillinger -> Telefon -> SIM-Programmer”. F.eks. “Fly” fra TDC.

Tredie trin – få internet til at fungere
Internetadgang fra iPhone og andre mobiler kræver at der er defineret et GPRS “Access Point”. På en iPhone hedder dette “APN”, og det sættes under “Indstillinger -> Generelt -> Netværk -> Mobildatanetværk”. Du finder en oversigt over APN for internetudbydere over hele verden hos Ross Barkman.

Eksempel: Skifter du til TDC skal du under “APN” indtaste ordet “internet”. Der skal ikke indtastes brugernavn / password.

Læs evt. mere hos Apple her.

Fjerde trin – sæt telefonsvareren
Mærkværdigvis kan man ikke sætte nummeret for telefonsvareren under “Indstillinger”. Dette gøres i stedet ved at indtaste en service-kode som var det et telefonnummer.

Sådan gør du
Åbn telefon-programmet
Vælg “Num. Blok” nederst
Indtast flg, hvor dit telefonsvarernummer erstatter teksten “telefonsvarer-nummer”

**5005*86*Telefonsvarer-nummer#

OBS! Husk +45 i starten af telefonsvarernummeret – så virker det også i udlandet (+ skriver man ved at holde 0 nede et øjeblik), og bemærk at der afsluttes med en #
Tryk på “Ring” – telefonen skulle nu gerne vise en besked om at opsætningen gemmes.
Læs evt. mere hos Apple her.

Femte trin – opsætning af SMS
For undertegnede virkede SMS bare som det skulle da TDC SIM-kortet kom i min Telia-oplåste iPhone. Visse brugere lader dog til at have problemer. Igen er løsningen som ovenfor at indtaste en service-kode som ovenfor som ovenfor. Grundkommandoen hedder
**5005*7672*SmsCentral-nummer#
Husk igen +45. Du kan finde en liste over SMS central-telefonnumre her.

God fornøjelse med din oplåste iPhone.

For mere info om mulige 5005 koder til iPhone henviser vi til denne tråd på macforum.dk. Kommentarer til denne artikel modtages meget gerne i vores forum.

Links
Barner.dk: Jeg fandt et link hvor du kan finde en masse taste koder til de forskellige indstillinger til din telefon. 5005-koder til iPhone.

Comments

comments

Udgivet af

Mark Barner

Graphic og Web Designer. Mac & PC ekspert

3 tanker om “Indstil iPhone-telefonsvarer, internet m.v. for 3. parts teleoperatører”

  1. Super guide 🙂
    Meen det med tlf. svaren virker ikke 🙁
    Jeg kan se at hvis jeg fremkalder nummeret er det det rigtige, men når jeg ringer op på den rigtige måde er det stadig det gamle…

    What to do??

    takker

  2. Hej Michael,
    tak for spørgsmål men det er en gammel guide fra 2009 – jeg anbefaler at du ringer til dit teleselskab 🙂 De bør kunne hjælpe dig..

Smid en kommentar her eller del din erfaring :-)

Discover more from Barner.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading