MRSA – Den nye AIDS der rammer alle

En gammel farlig bakterie som blev opdaget i 1961 er blusset op verdenen over og hospitaler oplever en stigning fra 2007 hvor bakterien dræbte flere end AIDS gør…
Bakterien starter i næsen og smitten sker typisk ved åbne sår eller dårlig hygiejne. MRSA spreder sig hurtigt til hele kroppen på samme måde som kræft gør og giver derved store hurtigvoksende betændte sår… MRSA er resistent over for Pencillin og derfor er det svært at behandle. Man skal være opmærksom på denne bakterie da den spreder sig hurtigere end nogensinde før. Bakterien rammer typisk børn og gamle hvis immunforsvar er svækket. Men MRSA kan ramme alle mennesker. En bustur eller en svømmetur er nok til at blive smittet med bakterien. Der døde cirka 20.000 personer af MRSA i 2005 og siden er tallet drastisk steget!

Der er ingen grund til panik, MEN det er vigtigt at alle er klar over denne bakteries eksistens og man kan derved beskytte sig selv og samtidig være klar over symptomerne som oftest starter på huden som udslæt eller betændelse!! Sørg for god hygiejne både hos dig selv og dine børn.
Der er større smittefare på offentlige steder såsom toiletter eller andre steder mange personer benytter. Vær bedre sikret så medbring alkohol baseret gelé i tube og skrub dine fingre med det når du har rørt ved noget eller især hvis du selv eller andre (også familie) er forkølet eller syge… Alkohol basere gelé er foholdsvis en god beskyttelse for at minske smittefaren! Sørg for at skrubbe geléen godt i hænderne og vask gerne hænderne med en ren sæbe…

Oplever du symptomer eller har du mistanke om du eller en du kender kunne have MRSA så kontakt din læge straks og beskyt dig eller din bekendte mod bakterien. Hvis man ikke reagere i tide kan en behandlig tage flere år eller ende med dødsfald.

Læs mere her: http://en.wikipedia.org/wiki/MRSA

Flere informative links:

http://www.youtube.com/watch?v=mjB4YsRH5gI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=TM-rrHvirDE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=gU7hrtxBWmA&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=FP3zvayUxK4&feature=related

Comments

comments

Udgivet af

Mark Barner

Graphic og Web Designer. Mac & PC ekspert

Smid en kommentar her eller del din erfaring :-)

Discover more from Barner.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading