Gangs of New York

The image “https://i0.wp.com/barner.dk/wp-content/uploads/2008/07/gangsofnewyork.jpg?w=356” cannot be displayed, because it contains errors.
Handling: I Martin Scorsese lange og originale karriere har han hyppigt skildret New York i mange af byens afskygninger, lige fra sidegaderne (Mean Streets) og deres galninge (Taxi Driver) til mafia-kriminaliteten (Goodfellas) og det bedre borgerskab i 1800-tallet (Uskyldens År).

Alle disse tråde samler Scorsese nu sammen til et storværk, Gangs of New York, der over næsten tre timer beretter om bandevæsenets tilbliven i den hastigt voksende storby i årene fra 1846 til 1863. Korrupte politikere udnytter den sociale elendighed og stigende fremmedangst og lægger mere og mere af deres magt i hænderne på gangstere, som er lette at rekruttere blandt de mange forarmede indvandrergrupper.

Filmens historie samler sig om opgøret mellem to bander, The Native Americans, der hovedsagelig består af italienere, og The Dead Rabbits, der består af irere. Da Triest Vallon (Liam Neeson), anfører for The Dead Rabbits, bliver dræbt af Bill “The Butcher” Poole (Daniel Day-Lewis), er det op til hans søn, Amsterdam (Leonardo DiCaprio), at hævne ham. Og samtidig kommer en kvinde, den elegante lommetyv Jenny (Cameron Diaz), imellem dem. På rollelisten findes andre store navne i tiden som Barbara Bouchet, Henry Thomas og Jim Broadbent.
Kilde: MSN Film

Udtalelse: Fantastisk film, scenerier, skuespillere og historie! Den er klart en af mine yndlingsfilm! Man må sige at gode, og efterhånden snart gamle og garvet, Leonardo Di Caprio, formår at gøre sig godt i Gangs of New York! Martin Scorsese skal også have kæmpe ros for hans film. Men sidst og ikke mindst bliver filmen løftet op af Daniel Day-Lewis, som virkeligt lave en fantastisk skuespiller-præstation i rollen som, “Billy The Butcher”, den er helt klart seværdig og nogle fantastiske scenerier man nemt kan leve sig ind i. Hvis man syntes om filmen vil jeg også anbefale bogen, “Gangs of New York” af Herbert Asbury, som filmen er inspireret/skrevet ud fra. Jeg fik personligt en stor oplevelse ud af denne film og ærgre mig over at jeg ikke har haft tid til at anmelde den tidligere! Lej/Køb den på DVD og lej en projektor og smid filmen op på væggen derhjemme… uuh det er sagen! 🙂 -Mark Barner

Comments

comments

Udgivet af

Mark Barner

Graphic og Web Designer. Mac & PC ekspert

Smid en kommentar her eller del din erfaring :-)

Discover more from Barner.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading